Politik och mellanöstern: Kampen för frihet

11 december 2008

Kampen för frihet

På 60 år har vi åstadkommit mycket vad gäller demokrati och frihet, särskilt på senare år. Man märker hur folk får motivation att verkligen kämpa för sina rättigheter. Det tycker Carl Bildt med, trots att han inte nämner ett ord om FRA-lagen som röstades igenom i somras.
Jag växte upp på 90-talet, som var en optimistisk tid. Det var det för mig i alla fall. Globalt sett, med några få undantag, fick människor äntligen sina rättigheter. Sovjetunionens fall bidrog mycket till detta.
Som libanes märkte jag av detta även i mellanöstern. Israelerna tvingades lämna Libanon i maj 2000, som sågs av många som en seger mot den sionistiska regimen.

Men allt är inte frid och fröjd. Dels har vi mycket kvar tills alla människor får sina rättigheter, dels börjar utvecklingen gå tillbaka här i västvärlden. USA och Europa har i många år ansetts vara en förebild, men efter 11:e september attackerna har George W Bush lyckats införa nya lagar som strider mot USA:s konstitution, och som gör USA till en diktatur...mer eller mindre.
Det som gör saken bara värre är att EU tar efter.

Trots utvecklingen i väst mellan åren 1945-2001 har många politiker trotsat kampen för frihet och gjort många fel saker. Några exempel är olja mot mat-programmet under Saddam Husseins styre, kriget i Vietnam (snarare massmordet i Vietnam), stödet till terrorregimen Israel, stödet till "sunnimuslimska" extremister (som al-Qaida/lierar sig med bl.a. imperialister i USA) och utnyttjandet av Afrikas resurser.

Många undrar varför så många människor hatar USA. Det är väl inte så konstigt, eller? Amerikanerna ses av många som krigsgalningar som bara vill suga "näring" ur alla människor. Detta är inte heller konstigt då USA tillsammans med EU tagit många fel beslut.

De senaste 7 åren har världen gått tillbaka ca 40-50 år tillbaka i tiden. Politiskt sett lever vi på 1960-talet, med övervakningsamhällen som växer i Europa och Nordamerika och de nya förhoppningarna om att krossa staten Israel bland araber och muslimer. Men den enda skillnaden är att vi idag har flera potentiella, framtida supermakter som är redo att ta USA:s plats. Och efter 34-dagars kriget mellan Hizbollah och Israel tror allt fler araber att Israel lär försvinna inom en snar framtid. Israels tid som en regional supermakt är över, och det lär många arabiska länder utnyttja.

Faktum är att Asien och mellanöstern är de regioner där kampen för självständighet och frihet pågår. I den muslimska världen försvagas regimerna/diktaturerna, och samtidigt blir rättstrogna muslimer allt populärare. I framtiden kommer den muslimska världen att ta kampen för självständighet och frihet, och övriga världen lär följa.
I framtiden kommer en kamp att uppstå här i väst, mellan regeringarna och medborgarna p.g.a (1) de ekonomiska kriserna, (2) framträdandet av den så kallade "nya världsordningen" och (3) den psykiska instabiliteten i samhället.

Carl Bildt har rätt, vi har fortfarande mycket kvar att kämpa för och efter att alla dessa nya orättvisor som skapas i samhället just nu lär människan tvingas genomgå en ny revolution, där dagens politiska och ekonomiska system rivs ner för att ge plats till bättre politiska och ekonomiska system som ska ge oss mer rättvisa än vad vi får idag.

Vi som utgör den mänskliga civilisationen får ännu en gång slåss för vad vi alltid kämpat för, våra rättigheter och vår frihet. Och ironiskt nog kommer våra fiender inte att vara några Hollywood-inspirerade utomjordingar, utan den politiska och ekonomiska eliten som utnyttjar våra rättigheter och resurser.


¤Vill bara påminna er om att Carl Bildt tillhör Bilderberggruppen, en grupp som utgör den politiska och ekonomiska eliten i världen. Jag tror seriöst inte att Carl Bildt bryr sig om våra rättigheter. En medellång artikel, och inte ett enda ord om FRA-lagen eller IPRED-lagen...

"Carl Bildt: Alla har rätt till internet"
http://aftonbladet.se/debatt/article3955892.ab

Inga kommentarer: