Politik och mellanöstern: Abort och alkohol

03 november 2008

Abort och alkohol

Enligt en ny brittisk studie "är det bra om gravida kvinnor dricker lite alkohol". Det sägs att barnen mår bättre av det. För inte så länge sen påstod några forskare att redan små mängder av alkohol krymper hjärnan. Så, mår barnen bra av att deras hjärnor krymper?

Det snackas mycket om abort där i USA just nu inför presidentvalet. Många anser att det är okej att kvinnor får göra abort. Men jag tycker att det är fel, för det handlar om liv och död. Samma gäller för gravida kvinnor som konsumerar alkohol. Alkohol påverkar mest hjärnan och även vissa livsviktiga organ. Foster, som är mycket känsligare för gifter (alkohol är ett gift) tar mycket mer skada än vuxna människor.

Om kvinnor har så svårt att kontrollera begäret tycker jag att de ska låta bli att ha barn. Det borde även vara en rättighet att få växa upp i en familj där föräldrarna inte är alkoholmissbrukare. Och använd preventivmedel istället för att mörda ofödda barn.

Hur mycket frihet kvinnor än har är abort mord. Inget snack om saken. Har en kvinna medicinska skäl att göra abort, varsågod. Men varje år mördas tusentals ofödda barn bara för att vissa människor har slarvat. Och slarv är ingen bra ursäkt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Alkoholism är hemskt, och att konsumera alkohol under graviditeten är en onödig risk. Det är däremot nyttigt att t ex konsumera en lagom mängd vin varje vecka.