Politik och mellanöstern: Svensk krigspolitik

11 november 2008

Svensk krigspolitik

Krig, krig, krig. Det är nästan det enda man ser/hör när man läser/lyssnar på nyheterna. Vanligtvis brukar krig drabba USA, ett antal arabländer och andra instabila områden. Men frågan är; varför ska Sverige delta i krigen?

I Afghanistan hamnar de svenska soldaterna i konflikt med militanta män då och då. Varför då? Jo, Sverige ses som en allierad till USA, och amerikanerna är verkligen inte populära i Afghanistan.

Min farbror är administrativ chef i SRSA (Swedish Rescue Services Agency) i södra Libanon. Vad SRSA gör är att de jobbar med att ta bort klusterbomber och hjälper till med att lösa problem med infrastruktur o.s.v.
Enbart SRSA i Afghanistan vore något väldigt bra. Dels ger man det hjälp folk verkligen behöver, dels respekteras svenskar mer, särskilt i utlandet.

Men att spendera massor av pengar på ett totalt onödigt "krig" som resulterar i att Sveriges namn smutsas ner på den internationella arenan, när även svenska försvaret inte ens klarar av att försvara Sveriges gränser...det är idioti på högsta nivå.

Jag tycker att alla länder borde dra ner på försvaret, vilket skulle vara bra för världsfreden. Men det minsta Sveriges regering kan göra idag är att skydda Sverige, och Sveriges namn.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu har man redan många organisationer på plats som rensar minor och tränar afghaner att göra samma sak. Så bara elände är det inte.