Politik och mellanöstern: Desperat räddningsförsök

13 november 2008

Desperat räddningsförsök

År 2002 tyckte de saudiska ledarna att "det var dags att skapa fred med Israel". Jodå, men vad de verkligen syftade på var att stärka staten Israel, och försvaga alla andra länder i omgivningen.
För den andra dagen i sträck pågår ett möte i New York, på saudisk initiativ, för Israel.

Vad som ignoreras är massvälten i Gaza. Istället påstås det att Hamas vägrar skapa fred med Israel, trots att Hamas tusentals gånger sagt att de tänker acceptera 1967 års gränser. Men Hamas initiativ ignoreras, för fred är dåligt för Israel. Israel är ett företag, som ska gå med vinst. Sålänge det finns muslimska länder som kan försvara sig själva kommer verksamheten Israel bedrivas i syfte för att uppnå vinster.

Sionisterna i början av 1900-talet planerade att ta all mark från floden Nilen i Egypten till floden Eufrat i Irak. Än så länge har de inte lyckats, så de tänker tydligen fortsätta försöka.

Det är ett desperat försök med det där mötet i New York. På senare år har Israel gått från att vara en supermakt till att få stryk av Hamas, som inte har några stridsplan eller pansarvagnar. Hizbollah, som inte heller har stridsplan eller pansarvagnar lyckades under 34 dagars tid skicka IDF 15 år tillbaka i tiden.

Under kriget 2006 förbrukade israelerna 85% av sina totala vapentillgångar. 200 pansarvagnar förstördes. Ett tjugotal helikoptrar skjöts ner. 750 soldater dödades. 5000 soldater skadades. De övriga 24000 som deltog i kriget mot Libanon vårdas fortfarande för psykologiska problem som kriget förde med sig. Allt detta, och israelerna lyckades inte ta sig 17 meter in i Libanon.

Så ni förstår säkert hur desperata sionisterna är, nu när Iran har 20 miljoner soldater som är redo att slåss för sitt land och faktiskt har en fullbestyckad armé av stridsplan och pansarvagnar.

Mötet i New York har enbart ett syfte; och det är att få omvärlden att göra terroristregimen Israel till en av världens starkaste militärstater med obegränsade tillgångar till vapen och trupper.

Jag har skrivit många inlägg om Palestina-konflikten, och det är för att ingen verkar bry sig om vad som pågår. 60 år av ockupation av Palestina, kantad av massmord, våldtäckter och kollektiv bestraffning. Ändå bryr sig ingen längre om att stoppa detta.

Jag kan verkligen inte fatta att en bunt ledare sitter på möte och föreslår att ge obegränsat med stöd till världens värsta terroriststat utan att någon ens bryr sig...

Inte konstigt att Hamas finns när omvärlden bara skiter i det palestinska folket år in och år ut.

http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=63609&language=en

Inga kommentarer: