Politik och mellanöstern: En ny epok

04 november 2008

En ny epok

Vi får troligen veta vem som blir USA:s nästa president inom några timmar, högst till imorgon bitti. Vad som kommer att hända i världen är ändrade förutsättningar, spelregler och nya hopp. Under det senaste året har många länder förberett sig på den nya världen utan USA som supermakt. Några länder är Brasilien, Iran, Indien, Ryssland och Kina.

När Bush lämnar Vita Huset för gott faller imperiet USA. Den mannen som styrt USA i 8 år har styrt upp 9/11 attacken, krigen i Irak och Afghanistan, finanskrisen och politiska mord. När han lämnar Vita Huset för sista gången skrivs hans misslyckanden ner i historieboken. Strax före elfte september attacken satte Bush upp ett mål, vilket var att invadera 7 länder inom 5 år. Alltså, runt 2006 var planerna att ha kontrollen över alla länder från Libanon till Pakistan, plus ett till som jag tror är Palestina eller något annat land i den regionen.

Men han misslyckade. I Afghanistan finns inga livstecken från al-Qaida. I Irak får hans styrkor stryk av frihetskämpar. Israelerna lyckades aldrig ta Libanon. Irans militära framgångar kan inte längre stoppas. En ny revolution pågår i mellanöstern, och det första steget är att bli av med förrädiska ledare som Hosni Mubarak (Egyptens president) och de andra som stödjer terroristregimen Israel. Efter det lär en ny union grundas i mellanöstern, en union som är självständig och som kan lösa de problemen som finns i mellanöstern.

USA kan inte längre hota mellanöstern, eller något annat land. P.g.a det kan Israel inte längre invadera några länder heller. Med imperialisternas fall faller världens "marknads"ekonomi som egentligen är baserad på västerländsk monopol/oligopol. USA och EU lär tvingas acceptera att företag som Boeing, Microsoft, GM o.s.v får konkurrens från Kina, Ryssland, Indien och mellanöstern.
Vi lever i en intressant tid, kanske det mest intressanta sen andra världskriget.

Oavsett vem som vinner presidentvalet i USA kommer landets krigsherrar fortsätta försöka uppnå sina mål: att ta mellanöstern. USA står inför de värsta problemen i sin historia. Och jag tror inte att de verkliga ledarna i USA, de som gömmer sig från allmänheten tänker ge upp sin militära och ekonomiska dominans. Vinner Obama kommer han bara bli en leksak som lyder order från de vi inte kan se. Vinner McCain blir USA officiellt en diktatur. Hur som helst, räkna med ett världskrig innan slutet av 2009. För så som jag ser det har kriget om tronen verkligen börjat.

Inga kommentarer: