Politik och mellanöstern: Vem vinner valet?

02 november 2008

Vem vinner valet?

Om knappt 48 timmar avgörs presidentvalet i USA. Som det ser ut just nu lär Barack Obama vinna med ungefär 50% av rösterna mot McCain 43-44%.

Det har diskuterats om vilka förändringar vi kommer att se efter presidentvalet. Kan den nästa presidenten lösa den ekonomiska krisen i USA? Kan den nästa presidenten lösa konflikten i mellanöstern? En sak vi vet säkert är att den nästa amerikanska presidenten har mycket jobb att göra.

Bushadministrationen har förstört mycket. Man sänkte två skyskrapor i New York, sprängde ett hål i Pentagon, angrep två länder, mördade drygt en miljon människor, hotar en massa länder, finansierar Israel och har bara sett på hur den amerikanska centralbanken rånat folk på pengar med sina skattedollar, vilket senare ledde till finanskrisen.

Under årens lopp såg det först ut att världen ville gå ut i krig mot "terrorismen". Vilken terrorism vet vi inte. Israel terroriserar sina grannar, men det verkar Bush inte bry sig om. Så, man valde att kriga mot några terrorister som inte ens existerar. Och när dessa amerikanska soldater på plats i Irak och Afghanistan inte ens vet vilka deras fiender är, dör en massa civila.

En annan intressant sak är Bush's kontakter med al-Qaida, som sägs vara en muslimsk terrororganisation. Jag undrar hur muslimsk den organisationen är när den mördar muslimer i nästan vartenda muslimskt land på planeten.

Men men, vad kan Obama eller McCain göra åt saken?
Alla vet att McCain är en extremist. Han är ju värre än George W Bush. Så, glöm det. Men Obama? Blir Obama president tror jag att de amerikanska generalerna kommer att bestämma var skåpet ska stå, eller så blir han mördad, som John F Kennedy. En hel del hot har framförts mot Obama, men inte mot McCain.

Jag minns fortfarande då Obama sa att USA ska börja stödja det palestinska folket. Jag minns också hur de amerikanska medierna attackerade honom och tvingade honom att stödja terrorregimen Israel istället. Det kan hända igen...

Inga kommentarer: