Politik och mellanöstern: Dåligt, FN...

23 november 2008

Dåligt, FN...

Finanskrisen börjar sätta sina spår. Många miljoner människor världen över har fått lämna sina jobb och ännu fler har svårt att betala utgifter relaterade till hushållet. Nu när julen börjar närma sig kan man faktiskt märka av krisen; folk köper mindre saker än ifjol.

Men FN verkar inte märka av någon finanskris. Nej då. De spenderade nyligen 185 miljoner kronor på en prydnadsobjekt, ett konstverk. För att finansiera konstverket tvingades man hämta pengarna från utomeuropeiska budget.

Det som gör det värre, inte bara faktum att dessa pengar kunde garantera massor av människor en bra framtid, är att vi privatpersoner måste på något sätt fixa dessa pengar ur egna fickor. För det är väl klart att de behöver 185 miljoner kronor just för att det fortfarande finns många människor som går hungriga. Så, finanskrisen hugger tag på plånböckerna, och nu tvingas vi få dåligt samvete när FN klagar för att få pengar när vi vet att det är väldigt svårt att bidra med lite pengar.

Sen förstår jag inte det här med själva konstverket. Vad är syftet med 100 ton färg på taket? Kanske faller taket in? Då kanske de lär sig sin läxa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3836700.ab

Inga kommentarer: