Politik och mellanöstern: Massmord

23 november 2008

Massmord

I en vecka har Israel vägrat transportera bränsle till Gazas elkraftverk. Hamas tvingas ransonera bränslet och enligt vissa källor får endast sjukhusen och myndigheterna elektricitet. Trots det lär bränslet ta slut ganska snart.

På sjukhusen finns många människor som behöver medicin de inte får för att Israel vägrar, och de 1,5 miljoner gaza-borna får inte rent vatten, för att Israel vägrar. Ingen mat kommer in, för att Israel vägrar. FN och Röda Korset klagar på Israel, för att Israel vägrar.

När hela världen fick kännedom om Förintelselägren blev alla arga på nazisterna, vilket är inte konstigt. Miljontals människor mördades hänsynslöst.
Idag är Gaza-remsan definierat som ett koncentrationsläger. Det är ett stort fängelse som kontrolleras helt och hållet av den israeliska regimen.

Men på något sätt verkar intresset för att få stopp på ockuapationen ganska vagt. Alla talar istället om två statslösningen...som om den skulle fungera. I allt tjatande om ett palestinskt erkännande av en terroristregim vid namn Israel ignoreras de palestinska offren, och även de som befann sig på Förintelselägren. Israel har aldrig brytt sig om att ta hand om förintelseoffren. Varför skulle de då bry sig om palestinier, som de verkligen hatar?

Det finns massor av videoklipp på nätet där extrema sionister angriper palestinier helt oprovocerat. Jag tycker det ger en bra bild av vad Israel egentligen är: en extremistisk stat.

Ändå bombaderas folkmassorna hela tiden med propaganda om att stödja "mellanösterns enda demokrati". Självklart får ingen veta att Israel är det enda landet på planeten som har apartheidlagar. Annars skulle det vara politiskt självmord.

Israel bojkottar Gaza. Då tycker jag att vi bojkottar Israel. Alla streckkod som börjar med 729 är producerade/tillverkade i Israel.

http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2008/11/2008112382840977947.html

Inga kommentarer: