Politik och mellanöstern: Vad händer med George W Bush?

08 november 2008

Vad händer med George W Bush?

I valet 2000 valdes han till president, och i januari 2001 tillträdde han posten som president. Snart har 8 år gått.

Under sena 90-talet ville AIPAC (American Israeli Public Affairs Committe) anfalla Irak och plocka bort Saddam Hussein, för Israels räkning. Men Bill Clinton var fullt upptagen med Balkan-konflikten. Så, man väntade tills en ny president valdes och iscensatte ett terrordåd. Alla minns 11/9-attackerna, och alla minns vad de gjorde den dagen. Men faktum är att de flesta inte vet vad som verkligen hände. Det sägs att några skäggiga gubbar lyckades kapa 4 flygplan samtidigt. Det sägs att ett av de flygplanen kraschade in i Pentagon. Men det bara sägs så... För hur man än och vrider på det vägrar FBI släppa videofilmer på vad som verkligen kraschade in i Pentagon.

27 februari 1933 brändes tyska Reichstag ner, och kommunisterna anklagades för dådet. Branden följdes av nya antisemitiska lagar och senare massmord på judar och krig mot kommunisterna.

11 september 2001 sänktes tre skyskrapor (WTC 1, 2 och 7) och ett flygplan kraschade in i Pentagon, men av någon anledning flög det flygplanet senare bort, för man hittade inte det när man kom fram till platsen.
Följderna av attacken mot USA var krigen i Afghanistan och Irak. Patriot Act, en lag som strider mot konstitutionslagen skrevs på av presidenten och det lär inte ta lång tid innan alla amerikaner tvingas bära med sig GPS-sändare så att Vita huset ska kunna spåra varenda medborgare i landet.

Under senare år har Bushadministrationen ständigt hotat Syrien, Iran, Pakistan och även Libanon. Dessa 4 länder är ständigt mål för terrordåd och sanktioner i alla former.
Varför? Jo, redan på 90-talet la man fram planer för USA:s nya politik för 2000-talet. Bland dessa planer finns vad Condoleeza Rice oftast talar om; "the new middle east". Denna nya mellanöstern består inte av fria länder, utan av länder som är slavar under USA. Kolla bara på Saudi Arabien, Egypten och Jordanien.

Planen var att ta Libanon, Syrien, Irak, Iran, Afghanistan och Pakistan. Det finns ännu ett land enligt de citationer som finns, men jag vet inte vilket det landet är. Som ni märker har USA redan kontrollen över två av dessa länder. Under 2005 och 2006 planerade USA och Israel att invadera och ockupera Libanon, för att senare öppna två fronter mot Syrien från Libanon och Irak. Israel anklagade Syrien för att utveckla kärnvapen, så antagligen tänkte USA och Israel använda det argumentet i sitt krig mot Syrien.
Efteråt var det tänkt att ta Iran och Pakistan. Troligtvis inte samtidigt.

Hizbollah satte stopp för dessa planer, och man kan säga att de hindrade ett större regionalt krig, om inte ett världskrig. Dessutom märkte allt fler människor att Irak var en tillräckligt stor börda för USA:s ekonomi, vilket också satte stopp för dessa planer.

Snart lämnar Bush Vita huset, och jag tror att många människor vill att han hamnar i ett fängelse för sina brott.

http://se.youtube.com/watch?v=l7ACXRGROK4&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=vxcucTLkWtY&feature=related

http://video.google.com/videoplay?docid=-649993991751648213&total=100&start=90&num=10&so=0&type=t100_all&plindex=99


http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=13402&language=en

Inga kommentarer: