Politik och mellanöstern: Al-Qaida hotar...igen...

10 november 2008

Al-Qaida hotar...igen...

Dessa hot...de verkar komma hela tiden. För några år sen släppte Usama Bin Ladin ljudband och videoband regelbundet, och varje gång hotade han västvärlden. "Mycket snack och lite verkstad", kan man undra. Tar man en titt på statistiken blir man förvånad. Under 2000-talet har al-Qaida utfört "endast" två attentat i västvärlden; angreppet i USA elfte september 2001 och attentatet mot London Juli 2005.

Under samma period har nästan 10.000 attentat i mellanöstern rapporterats. De flesta i Irak och Afghanistan...
Andra länder som drabbats av al-Qaidas hänsynslösa våld är Libanon, Syrien, Iran, Pakistan, Saudi Arabien, Yemen och Egypten. De flesta offren är muslimer.

Men varför hotar al-Qaida västvärlden? Vad är syftet med deras hot?

Personligen tror jag att detta bara är ett spel, en skrämseltaktik för att få folkmassan att stötta bl.a. Irakkriget. Det här är neokonservatisternas försök för att få folk att stötta Irakkriget och "kriget mot terrorismen" igen.
På senare år har Bushadministrationens planer på "the new middle east" hamnat i soptunnan, och det är p.g.a al-Qaidas minskade inflytande i mellanöstern. Tydligen försöker man nu återuppliva det här hotet, och troligen finns en risk att en ny elfte september attack äger rum.

Det skulle då vara i en mer desperat form. Inför elfte september attacken hade man gott om tid och utrymme att planera angreppet. Idag, med misstänksamma blickar mot USA:s elit blir det svårare att iscensätta en "false flag operation". Det återstår väl att se vad som händer inom de närmaste månaderna.

"al-Qaida planerar ny attack i USA"
http://aftonbladet.se/nyheter/article3731642.ab

Inga kommentarer: