Politik och mellanöstern: Det paranoida samhället

23 november 2008

Det paranoida samhället

I Islam är kvinnan jämställd med mannen. Det är sant. Men all mediarapportering och "islamiserings"-snacket får folk att tro annat. Islam påstås vara en barbarisk religion, när Islam egentligen är grunden till västvärldens demokrati, frihet och självständighet. Islam ger alla människor rätt att välja hur de vill leva, vad de vill göra med livet och allt annat. Men Islam innebär även principer.

Jag är bekymrad Inte för några "terrorister". Inte för den ökande kriminaliteten. Men för andra saker som händer i världen. Strax innan andra världskriget började nazisterna jaga judar och många oskyldiga människor mördades, misshandlades, våldtogs och fråntogs sina rättigheter och ägodelar. Samma händer mot muslimer idag. Muslimer i nästan hela världen drabbas av några av sakerna som hände mot judarna för 70 år sen. Utöver det pågår en massmedial propaganda krig mot Islam, och barbariserar religionen.

Hedersvåld har ALDRIG varit en del av Islam, trots att många tror det. Men varför tror många det? Varför är så många människor desinformerade i dagens informationssamhälle?

Det snackas mycket om "islamisering", och tydligen anser vissa att islamisering innebär inte mer än att muslimer får rimliga rättigheter, som alla andra.
Räntefria lån tillhör deras paranoida syn på "islamisering". Men man snackar om att det pågår just nu. Va? Hälften av lagarna i Sverige och övriga västvärlden är baserade på Sharia lagarna. Alltså har "islamisering" pågått i ett par hundra år. Nu när finanskrisen slår sönder ekonomin lär fler vilja satsa på räntefria lån.

Lars Vilks hade en musikal på gång igår, och inga muslimer var inbjudna. Jag tror inte att någon muslim var intresserad av att se hans nylle...inte efter hans påhopp på Profeten Muhammed (saw).
Men vissa verkar vara lite överglada över det där bråket efteråt. Nu har de något att skriva om, trots att ingen vet säkert om bråkstakarna var muslimer eller ej. Kanske var det stålmannen som blev lite sur på Lars och valde att dyka upp?

Vad pågår i vår värld? En massa människor ger sina grupptrycks-utformade åsikter, mest på internet. Där är det bara en stor soppa av anti-islamister som sprider rykten som kan jämföras med häxjakten på 1600-talet. Jag kan inte fatta att så många människor är helt blåsta i dagens informationssamhälle. Istället för att utvecklas och lära sig mer, väljer vissa helt omedvetet att bli paranoida. Ingen var rädd för muslimer för 20 år sen. Varför är det annorlunda idag? Ni kanske börjar inse att ungdomar matas med hat och fördomar av massmedierna och politiker, och att detta senare formar deras åsikter. Detta kan inte förnekas. Alla vet att det var så under Kalla kriget. Alla skulle bara hata Sovjetunionen, utan att ens fråga sig själva varför. Så var det bara, och nu händer det igen...

Och ja, det är bara en sak jag undrar över. Varför skulle muslimer åka hit till Sverige för att grunda en egen stat...eller vad det är ni nu påstår? Nä tänkte väl, ni har inga bra svar på frågan...

"Varför tiger feministerna om Halal-TV"
http://aftonbladet.se/debatt/article3827885.ab

Lars Vilks musikal med hans dog-homies
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=854956

Inga kommentarer: