Politik och mellanöstern: Al Gore ljuger

19 november 2008

Al Gore ljuger

Lars Bern gör något väldigt få människor våga göra, att kritisera den officiella versionen av den globala uppvärmingen Med åren har vad jag kallar pågått miljöhets riktat mot befolkningen. I och med allt högre priser på vad som anses vara dåligt för miljön har vi pressats för att följa en riktlinje.

Vad är dåligt för miljön? Många tänker på bilar, fabriker och allt annat som varit en del av den teknologiska utvecklingen under de senaste 200 åren. Men de har delvis rätt.

Den största fienden mot miljön sägs vara koldioxiden. Men faktum är att strax efter 11/9 attackerna, när flygförbud infördes i hela USA i tre dagar valde en forskare att mäta temperaturen och jämförde det med de tidigare resultaten innan flygförbudet. Forskaren fann att temperaturen var högre när mindre mängd av partiklar fanns i luften. Alltså har koldioxid och de andra partiklarna en omvänd effekt; de kyler ner planeten.

Trots det har planeten blivit varmare med åren, inte p.g.a oss utan p.g.a solens ökande aktivitet. Utan våra utsläpp av bl.a koldioxid hade planeten var betydligt varmare än vad den är idag.

Alltfler forskare bekräftar detta och alltfler börjar ifrågasätta den officiella versionen, det IPCC och Al Gore brukar prata om. Tack vare alla de mekanismer som påverkar jorden finns en bestämd cykel på en sådär 800 år. På 1600-talet hade vi en mindre istid här, det var iskallt på sommaren. Men nu är det varmare. Har läst någonstans att år 2013 kommer att vara det varmaste året och efteråt blir det kallare och kallare igen.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2056985.svd

http://scienceandpublicpolicy.org/monckton/goreerrors.html

2 kommentarer:

Magnus sa...

Men det Lars försöker förvirra med är ju fel...

Ibrahim sa...

Ja, jo lite fel har han tydligen. Men det är det här med effekterna av koldioxidutsläppen som jag tycker är något att diskutera.