Politik och mellanöstern: Agendan bakom massakern

10 januari 2009

Agendan bakom massakern

Israel har vägrat att klargöra deras mål av kriget (massakern) i Gaza-remsan. Men under dagen har deras verkliga planer exponerats.

FN planerar att skicka internationella trupper till Gaza-remsan för att "stödja freden", som man gjorde i Libanon. Mahmoud Abbas, vars tid som president tog slut för två dagar sen accepterade FN:s förslag. Men de andra palestinska partierna och fraktionerna ogillar förslaget, med motiveringen att styrkorna kommer att underminera Palestinas chanser för att uppnå en egen stat då motståndsgrupperna inte får agera längre.

Som vi alla kan se klart och tydligt agerar FN enbart till Israels fördelar. UNIFIL, de trupper som sattes in i Libanon borde ha satts in i ockuperade Palestina, just för att det är Israel som gång på gång provocerar Libanon. Med FN trupper i ockuperade Palestina hade man troligen kunnat förhindra provokationerna.

Jag tvivlar väldigt, väldigt starkt på att dessa "Gaza-FN styrkor" skulle få röra sig på "israelisk mark", då Israel styr FN. Och om Israel inte vill ha FN soldater på den marken de kontrollerar så är det bara så helt enkelt. Efter raketbeskjutningen från södra Libanon för två dagar sen bestämde sig FN för sätta stopp för "kriget". Med ett eventuellt tvåfrontskrig som skulle slå ner den israeliska militären för gott valde man att släppa ut resolution 1860, som då kräver att "alla parter slutar föra våld". Det minimerar riskerna att Hizbollah dras in i konflikten. Riskerna finns alltid, men det beror helt och hållet på hur desperat situationen blir i Gaza-remsan. Skulle massakern eskalera så pass mycket att Gaza-remsan står inför en Förintelse, skulle Hizbollah starta ett tvåfrontskrig för att hjälpa sina palestinska bröder och systrar.

Mahmoud Abbas uttryckte klart och tydligt under en presskonferens att han vill ha internationella trupper i Gaza-remsan, just för att han vill köra över Hamas och ta kontrollen över "sin nya" Palestina. FN:s jobb kommer då inte längre vara att förhindra fler väpnade konflikter mellan Hamas och Israel, utan att rensa Hamas och alla andra helt och hållet som kämpar för en suverän palestinsk stat. FN, USA och Israel arbetar just nu aktivt för att krossa drömmen om Palestina för alltid.

Om internationella trupper sätts in i Gaza-remsan kommer Hamas att få en ny fiende. Och detta inte bara Hamas, utan nästan hela världen. Endast en bråkdel av jordens befolkning skulle kunna stödja en så bisarr idé som att utplåna ett demokratiskt valt parti. Dessutom skulle UNIFIL i Libanon få det mycket svårare att stanna kvar. De skulle troligen evakueras från landet om FN bestämde sig för att riskera sin existens genom att sätta sig i en direkt konfrontation med en motståndsgrupp. FN:s jobb är att skydda svaga människor genom att garantera de mänskliga rättigheter. Att slå ut Hamas är ett brott mot internationella lagar och mänskliga rättigheterna. Och det skulle FN aldrig komma undan med.

Men, man kan egentligen inte lägga skulden på enbart FN. Nyckelspelarna bakom FN:s agerande är säkerhetsrådet och Israel. Alltså då, USA, Storbritannien, Frankrike och möjligtvis även Ryssland och Kina.

Vad nyckelspelarna försöker göra är att placera så många trupper som möjligt i mellanöstern, allt från Irak till Libanon och Palestina. Nästa är väl Syrien och Iran, antar jag. De försöker underminera all form av motstånd, för motstånd passar inte säkerhetsrådets kamp för NWO (New World Order). NWO-sympatisörerna vill att människan ska vara svag, så att människan accepterar NWO och de kränkande lagarna som medföljer.



Notera det datum då George Bush (the senior) presenterade NWO (11 september 1991) och nyckelord som "rule of law".

Jag har många gånger tidigare kritiserat massmediernas skrämseltaktiker. Massmedierna försöker skrämma upp oss med "ingen kan stoppa Israel" så att vi ska glömma kampen för Palestina och våra rättigheter. De försöker försvaga oss genom att få oss att tro att vi redan förlorat kampen. Men det har vi inte! Israeliska trupper håller på att åka på storstryk i Gaza-remsan. Trots de oproportionella dödstalen är det resultaten som gäller. Att israeliska trupper inte ens kan ta an Gaza-remsan säger sitt. Israel som varnat om att anfalla Iran, kan inte ens gå in i Gaza-remsan utan att åka på storstryk.

Vi som tillhör civilisationen kan göra vad vi vill för vi är folket i världen. Vi är majoriteten och det är vår konsumtion världen är byggd runtomkring. Det räcker med att bojkotta ett land för att tvinga ner det på knäna. Ni minns säkert den muslimska världens bojkott av Danmark efter de s.k "Muhammed-karikatyrerna". Man kan göra om det igen och om igen, det är ju vårt vapen mot de som tar våra rättigheter.

Det är därför jag vill uppmärksamma mina läsare om att kampen mot ockupationsmakter och förtryckare inte är förlorad. Snarare är vi på väg att vinna. Men det är fortfarande långt kvar tills vi vinner mot förtryckarna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har inte tänkt på att Israel försöker freda sig mot fienden?

Ibrahim sa...

Genom att mörda 250 barn?