Politik och mellanöstern: "Bilen styr"

25 januari 2009

"Bilen styr"

För ett antal år sen skrev George Orwell en bok med titeln "1984", en bok som handlar om en ny världsordning där ett fåtal människor styr världen med järnhand. Enligt konspirationsteorier finns en hel del ledare som planerar NWO (New World Order = ny världsordning), och jag länkade en gång ett videoklipp där George Bush (sen.) presenterade den nya världsordningen den 11:e september 1991.

De senaste 100 åren har bilen utvecklats väldigt snabbt, särskilt de senaste 40-50 åren. En bil som är 5 år gammal är redan uråldrad nuförtiden. Bilen har också blivit en symbol för det moderna samhället.

Ändå drar sig inte vissa från att kritisera bilen och bilismen. Att försöka vara miljövänlig har blivit en trend. Man ska åka kollektivt, använda lågenergi lampor och begå självmord...för det är det bästa man kan göra för miljöns skull.

Men saken är att enbart koldioxidutsläppen får plats i miljödebatten, som om koldioxid vore det enda hotet mot jorden. Koldioxid är faktiskt livsviktigt för att liv ska kunna existera, åtminstone på vår planet. Men det finns ju andra, mer relevanta hot vilket är de kemiska föroreningarna vi dumpar i haven. De är långt mer farliga än de försumbara mängderna koldioxid som människan släpper ut.

Och allt mer tyder på att koldioxidutsläppen faktiskt inte ligger bakom de klimatförändringarna vi har sett.

http://www.newsmill.se/artikel/2008/12/17/vetenskapen-ar-inte-enig-om-klimatlarmen


Vill även passa på och visa det här:
http://scienceandpublicpolicy.org/monckton/goreerrors.html


Så, frågan är: Varför kritisera användandet av bilen?

I George Orwells bok begränsades folkets rörlighet i samhället. I verkligheten pågår samma sak. Våra ledare vill begränsa vår rörlighet, och detta bara för att de är maktgalna. Jag vill inte anklaga just vår egen regering, det kan ju lika gärna vara Pentagon som styr Sverige numera. NATO:s armar räcker ju hit till Sverige.

Pentagon planerar också skapa NAU (The North American Union) och konstigt nog har massmedierna inte rapporterat något om det. Unionen existens innebär att den amerikanska konstitutionen inte längre gäller, vilket ger Vita huset makten att stifta vilka lagar de än vill. Patriot Act, Guantanomo och hemliga CIA-fängelser lär ju isåfall vara rena uppvärmningen.

Eftersom vår frihet beror till en stor del av bilen ses bilen som ett hot av dessa personer av den nya världsordningen. Med bilen kan du, jag och vilken människa som helst ta sig vart som helst. Endast landsgränserna kan säga stopp, men vad har landsgränserna för roll när den nya världsordningen slopar de gränserna (NWO innebär en världsregering och alla nationers suveränitet skrotas)?

För att ge en försmak av vad som lär hända vill jag påminna er om FRA-, IPRED- och Datalagringslagen som vår nuvarande regering kommit fram med. FRA-lagen har redan gått igenom och de två resterande är på ingång. Syftet med lagarna är enbart för att våra ledare ska få mer kontroll, inget annat. De där lögnerna om att man vill stoppa terroristaktiviteter och organiserad kriminalitet är bara...lögner. Det verkliga syftet är att kartlägga varenda svensk, allt från har med jobb till vänner och familj. Samma pågår i övriga EU.

Och tro mig, en dag kommer EU att avslöja att varenda kontrollapparat (FRA i Sverige) i vartenda EU land ska slås ihop, eller ingå i ett samarbete. Den dagen kommer...

Jag håller med om att bensin och diesel är inget vi ska köra på i fortsättningen, men tyvärr är det här det bästa vi har idag. Bensin är fortfarande relativt billigt, trots alla omotiverade skattehöjningar. Men varför ska det behöva ta så lång tid innan vätgasbilarna kan säljas till konsumenten? Varför satsas inga pengar på vätgasen?

Varför ska vi behöva vänta i flera år och tvingas höra dessa miljöfascister gnälla dag in och dag ut om att vi måste tillbaka till stenåldern p.g.a en myt som Al Gore hittade på?

5 kommentarer:

Anonym sa...

NWO är redan här.

Idiotbefolkningen måste vakna

Anonym sa...

Sorry lack igår.

Hm hm hm menar den sovande massan.


Man har vissa dagar upp och andra går ner.

Ibland märker jag Wow vad många som vaknat och andra dagar blää vad alla sover.

Antar att det beror på vart man befinner sig och med vilka.

Ibrahim sa...

Märkt att bara en del av befolkningen känner till vad som verkligen pågår. De övriga verkar snarare leva i en drömvärld.

Andreas sa...

Fri rörlighet må vara något viktigt för samhället. Men lika viktigt är det att förstå fysikens lagar. De energimängder vi dag använder för att förflytta oss i våra bilar är unikt i världshistorien. Dagens bilar är dels inte anpassade för 95% av våra resor och dels så slösar de mycket mer energi.

Oljan är en ändlig resurs, tänk på det. Och tar man det och energimängden i beräkning så är alla oljederiverade bränslen på tok för lågt prissatta.

Ibrahim sa...

Hur kan de energimängderna vi förbrukar vara "för mycket"? Vår sol sänder ut mer energi per sekund än vad mänskligheten förbrukar på flera år. Det är självklart att vi någon gång måste lämna råoljan som alternativ bakom oss. Men att tvinga en hel civilisation byta till allt för dåliga alternativ (som elbilen) är orättvist. Dessutom är det en myt att vi nått oilpeak, och det är en större myt att vi når den snart. Nya oljefyndigheter görs regelbundet. Det är mycket möjligt att massiva hav av råolja finns överallt på planeten.