Politik och mellanöstern: Myten om de mänskliga sköldarna

12 januari 2009

Myten om de mänskliga sköldarna

Den här gången vill jag koncentrera mig på myten om användningen av mänskliga sköldar bland palestinier. Det är ganska vanligt att Israel anklagar sina grannar för att använda sig av mänskliga sköldar. Anledningen till att man gör det är för att dra bort uppmärksamheten från de brott Israel begår. Det tvingar också omvärlden och FN att starta utredningar, och vi alla vet att antalet utredningar som kan göras samtidigt är begränsade. Istället för att utreda de brott Israel begått tvingas FN utreda lögner...

Palestinierna har kämpat mot sionisterna i drygt 80 år, och kampen eskalerades strax efter utropandet av den "judiska" staten den 14:e maj 1948. Genom åren har hundratusentals palestinier mördats och ännu fler skadats i olika terrordåd utförda av sionisterna. Byar och städer har jämnats med marken, och palestinierna har tvingats att fly. Än idag finns dock en del av palestinierna kvar i Palestina, men de lever under väldigt svåra omständigheter.

Att exempelvis Hamas skulle vilja göra saken värre genom att gömma sig bland sina barn är konstigt. Så gör man inte helt enkelt. Varför skulle man riskera barnens liv? Motståndsmän kämpar ju för göra sina barns framtid ljusare!

Sen vill jag passa på att visa att det egentligen är Israel som använder sig av mänskliga sköldar.

Länk 1, länk 2 och länk 3.

I Libanon brukade israeliska trupper binda fast civila på deras pansarfordon. Jag känner några som drabbats av detta.

När det kommer till brott mot de mänskliga rättigheterna är Israel en oslagbar vinnare. Israel har dragit på sig flest antal resolutioner, och har även brutit mot flest antal resolutioner...faktiskt samtliga. Ändå köper vissa människor Israels lögner. Tragiskt...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ok, så först avfärdar du anklagelserna om att Hamas använder mänskliga sköldar med "så gör man bara inte", för att sedan påstå att Israel gör det?

Inte särskilt övertygande...

Ibrahim sa...

Nej, kanske inte. Vi lever i desinformationssamhället ju...

http://english.aljazeera.net/NR/exeres/F0B1EABC-BACB-4FED-B84F-B1B62806A019.htm

http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=15154&language=en