Politik och mellanöstern: En ny diktator i mellanöstern?

09 januari 2009

En ny diktator i mellanöstern?

Den palestinska presidenten Mahmoud Abbas valdes till president år 2005, och mandatperioden är fyra år lång. Igår var den sista dagen för honom som president, men än idag vill han sitta kvar. Han påstår att de palestinska lagarna ger honom rätten att inneha makten som president i ytterligare ett år. Hamas och många jurister kritiserar Abbas inställning och anser att han bryter mot lagarna.

Många tror att Mahmoud Abbas vill sitta vid makten för resten av sitt liv, vilket innebär att han vill vara en diktator. Det värsta i det här problemet är att Abbas får stöd från västvärlden, vilket sänder fel signaler till alla de länder som jobbar stenhårt för att bli mer demokratiska. Egentligen borde ett presidentval ha hållits förra året. Presidentvalen måste ju hållas innan den nuvarande presidentens mandatperiod löper ut, annars går det ju inte.

Om västvärlden fortsätter stötta Mahmoud Abbas försvagas västvärldens inflytande i mellanöstern ännu mer. Sionistiska knähundar som Egypten, Jordanien och Saudi Arabien kommer inte bara få det ännu svårare att motivera samarbetet med väst och Israel, folk i de länderna kommer att bli mer bestämda i kampen mot dessa regimer. Mahmoud Abbas har också tagit en mer positiv inställning gentemot terroristregimen Israel på senare tid, vilket också slår tillbaka mot honom och de tre tidigare nämnda arabiska länderna. Ju mer pro-israeliska arabiska politiker blir, desto svårare blir det för de att fortsätta med sin politik.

I Europa är det annorlunda, men i mellanöstern anses Israel vara väldigt likt Nazityskland. Väldigt få européer kunde acceptera Nazityskland, och så är det med Israel i mellanöstern idag. Den självutnämnde diktatorn Mahmoud Abbas lär inte få sitta kvar länge, misstänker jag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ditt inlägg var storartat grymt bra!