Politik och mellanöstern: Seger till förlust med några ord

24 januari 2009

Seger till förlust med några ord

"Gazabor kritiska till Hamas" skriver DN. I artikeln menar anonyma personer att Hamas gömde sig för IDF och att det är "konstigt" att "bara" 42 Hamas soldater dog medan över 1300 civila dog. Faktiskt dog 48 Hamas soldater, men det kanske inte är särskilt relevant just nu.

Men så sa man också efter kriget i Libanon sommaren 2006. Jag minns fortfarande rubrikerna "kritik mot Hizbollah från landets invånare" och dylikt. Citatet kanske inte stämmer riktigt, men ungefär så skrev man. Men hur som helst så hade man fel. De enda som var kritiska mot Hizbollah var ju de som folk hatade. Så är det troligen även i Gaza-remsan.

Jag förstår inte varför folk skulle vara kritiska mot Hamas. Hamas lät ju inte israelerna ta sig in i Gaza-remsan. I 23 dagar. Vi snackar här om en av världens starkaste arméer som försökte ta sig in i ett fängelse som inte fått mat och mediciner på tre år.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hamas sköt 8000 raketer på 8 år , vilket medförde att befolkningen i södra israel har fått springa ner i skyddsrum dagligen under dessa år. Vad förväntar de sig? Endast de som hatar judar mer än de älskar palestinier bör stödja Hamas och Hizbollah.

Ibrahim sa...

Ja jo, lever man på ockuperad mark får man nog räkna med att hemmabyggda raketer regnar ner. Man kan ju inte bara stjäla mark och förvänta sig att de fördrivna ska sitta hemma och inte göra något.

Att stödja Hamas och Hizbollah har inget med judehat att göra, det handlar bara om att ta tillbaka Palestina och Libanon från (illegala) ockupanter.

Anonym sa...

Du glömde att visa de här videorna. De talar om en annan realitet än vad du framhävdar från dina al-Manar källor. Gå till MEMRITV.org och se mer al-Manar.

Varsågod:
Hamas del 1

och

Del 2

Ibrahim sa...

MemriTV är aktiva pro-israeler. Så, MemriTV hatar Hamas och gör vad som helst för att sprida osanna saker om Hamas. MemriTV = Inte pålitlig!

Jag minns nyheterna från bröloppet. Det var bråk mellan anhängare mellan Hamas och Fatah.

Hamas dödar inte sina egna bara sådär. Tyvärr har Hamas många fiender bland palestinier, de palestinier som är på Israels sida. Hamas har försökt att gripa eller döda alla fienderna. Om det är fel eller ej kan diskuteras, men som jag ser det har en regering rätt att slå tillbaka mot de som planerar en statskupp.