Politik och mellanöstern: Vapenvila idag, nytt krig imorgon

18 januari 2009

Vapenvila idag, nytt krig imorgon

Senare på dagen valde Hamas att ha en vapenvila på villkoret att de israeliska trupperna lämnar Gaza-remsan inom en vecka. Så, nu undrar man vad som kommer att hända härnäst.

Jag tycker att vi börjar med att stoppa alla vapenleveranser till den israeliska regimen. Vill man stoppa vapensmugglingen till Hamas är all stopp av vapenleveranser till Israel det minsta man kan göra. Annars vore det orättvist. Varför får den ene ha vapen medan den andra uppmuntras att fortsätta kasta sten?

Bara för att det lugnat ner sig i Gaza-remsan ska vi inte bli tysta. Vi ska fortsätta höja våra röster för palestiniernas rättigheter och för blockad av den israeliska terroristregimen. Vill man lösa problemet i regionen en gång för alla måste man pressa israelerna. Så länge man lämnar de i fred får vi ingen fred...

Om israelerna väljer att se massakern i Gaza-remsan som en seger mot Hamas är vi tillbaka på ruta ett. En seger över Hamas kommer att öka stridsmoralen bland israelerna och då drar de inte sig för att invadera Libanon igen. Ser de massakern i remsan som en förlust kommer israelerna fortsätta skjuta ihjäl oskyliga palestinier då och då och kanske även fortsätter beväpna Fatah. De kanske startar en helt ny offensiv mot Gaza-remsan, lik den som startade lördagen den 27:e december för drygt 3 veckor sen.

Men de som ligger mest i farozonen är de "moderata" ledarna i mellanöstern, de ledare som ignorerat massakern i Gaza-remsan. Nu när journalister kan ge oss en mycket bättre bild av vad som har hänt i remsan kommer folk ha det svårare att låta bli ställa sig emot Hosni Mubarak och de andra "moderata" ledarna. Dödstalen i Gaza-remsan kommer att öka. Dels ligger fortfarande många kroppar under tonvis med betong, dels lär många av de 5300 skadade avlida snart. Massakern i Gaza-remsan kanske är värre än Sabra och Shatila 1982, och nu kommer ingen undan med den här senaste massakern.

Allt fler vill också se att arabvärlden tar och ställer Israel mot väggen. Men det lär inte hända inom snar framtid just p.g.a de "moderata" ledarna. Israels misstag och brott mot mänskligheten kommer att eka väldigt länge...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Sanningen är inte så enkel att hantera ... Brigitte Gabriel kan tala om sanningen för dig.

Jag tror inte att du kommer att lyssna dock:

Brigitte Gabriel konferens

Anonym sa...

Är du lobotomerad?

Du undrar varför en suveränt stat får ha vapen, men inte en terroristorganisation?

Vem har släppt ut dig ur grundskolan? Och vem har gett dig ett internetabonnemang?

Ibrahim sa...

Svar till "Anonym 1".

Det är folk som Brigitte som är skyldiga till inbördeskriget i Libanon 1975-1990. De snackar om muslimer och kristna, istället för libaneser.

Usama Bin Ladin är en väldig dålig jämförelse, de flesta muslimska familjer har omkring 2-3 barn. Enligt statistik får varje fertil muslimsk kvinna 2,7 barn i hela sitt liv.

Svar till "Anonym 2".

Så, Hamas är en terroristorganisation? Varför? För att de har dödat civila? Har inte Israel också dödat civila, även långt fler än vad Hamas dödat?
Om Hamas är en terroristorganisation är Israel en hundrafaldig terroriststat.

Om du undrar gick jag ut grundskolan med toppbetyg. Sen kommer alla ut från grundskolan i Sverige. Kraven är ju inte höga.

Anonym sa...

Definitionen på en terrororganisatin är BL.A. att man AVSIKTLIGEN riktar in sig på att mörda civila.

Det gör förstås inte Israel, som gjort allt man kunnat för att UNDVIKA att träffa civila, TROTS att Hamasterroristernas baser ligger mitt bland civila.

Men detta förstår man inte om en del av hjärnloben opererats bort.

Ibrahim sa...

Terrorister gillar att skrämmas också, bara för att påminna dig.

Dessutom har över 1300 palestinier mördats, varav 450 av de barn. Snacka om att försöka "undvika" döda civila...

Med din logik kan även Hamas klaga på att israeliska soldater gömmer sid i Sderot, Ashdod och andra illegala bosättningar.