Politik och mellanöstern: Katyusha raketer träffade staden Nahariya

08 januari 2009

Katyusha raketer träffade staden Nahariya

Efter middagsbönen igår samlades hundratusentals libaneser i Beirut för att minnas Imam Hussein (pbuh) och hans familj under den allra sista dagen i Ashura. Samtidigt höll Hizbollahs ledare Sayyed Hassan Nasrallah ännu ett tal som handlade om förrädarna som mördade Imam Hussein och hans familj och de förrädare som låter palestinierna dö utan att yttra ett ord. Förrädare som Hosni Mubarak. Nasrallah förnyade även hotet mot regimen Israel, som ökat sina trupper vid gränsen till Libanon under de senaste veckorna.

Att Hizbollah ska slå till mot regimen Israel vill de allra flesta runt om i den muslimska världen. De vill att någon ska reagera mot massakern i Gaza-remsan, och Hizbollah verkar vara den enda som har viljan och styrkan för att göra det. Men ett sådant anfall kan också starta ett världskrig, för det skulle definitivt blanda in fler länder till. Det skulle troligen bli ett krig där de flesta länder i världen är mer eller mindre delaktiga i. Därför har Hizbollah alltid sagt att de är redo för israeliska angrepp. Att låta Israel slå till är ju det bästa, men är det bättre än att låta bara fler oskyldiga palestinier dö under tiden? Det är en svår fråga.

Enligt de flesta källorna jag läst avfyrades 2-3 katyusha raketer från södra Libanon. Enligt vissa bara en raket. Ingen har tagit på sig "dådet", men även israelerna riktar misstankarna mot palestinska militanta i palestinska "läger". Hade Hizbollah bestämt sig för att anfalla regimen Israel hade fler än 500 raketer avfyrats under en knapp timme. Tel-Aviv och Haifa hade troligen varit de primära målen. Nahariya har Hizbollah kunnat nå sen 80-talet, och har man slagit sönder den israeliska militären två gånger vill man gärna visa sin verkliga styrka år 2009, särskilt med tanke på att Hizbollah har flera gånger mer raketer och modernare missiler än under kriget 2006.

Troligen var några palestinier så bekymrade över situationen i Gaza-remsan att de ville visa stöd till sina bröder och systrar. Att det tagit nästan två veckor är lite svårt att förstå, men de kanske försökte låta bli att göra det men att det brast till slut. Kanske värt att nämna att Hamas förnekar om att de skjutit raketer från Libanon.

Enligt israeliska källor skjöt de tillbaka "med precision", vilket borde nog betraktas som ett bevisföremål om att Israel bryter mot resolution 1701. Men eftersom Libanon nu också brutit mot den indirekt, kanske den inte gäller i framtiden. Israelerna lär ta mer frihet och störa libaneserna ännu mer. Återstår att se.

3 kommentarer:

Kontemplerande kille sa...

"Enligt israeliska källor skjöt de tillbaka "med precision", vilket borde nog betraktas som ett bevisföremål om att Israel bryter mot resolution 1701. Men eftersom Libanon nu också brutit mot den indirekt, kanske den inte gäller i framtiden"

När Israel svarar så har de folkrätten på sin sida, den väger tyngre eftersom FN inte kan uppfylla sina plikter.

Anonym sa...

Hmm.

Vad ska man säga?

Israel är fanatiker och likaså andra sidan.
Värst är att terroristerna israel har kärnvapen-.

så pålitligt och lägga kärnvapen i händerna på barnmördare.

Antar det var därför Olof Palme , Jfk,Anna Lindh mm blev mördade.

Mossad,Cia.Säpo,Mi6 mm har långa fingrar.

Och likaså våra landsförrädare till NWO politiker,.

Ibrahim sa...

Eftersom USA i princip styr FN kan man säga att även Israel styr FN, då AIPAC och israeliska politiker styr USA. Så, ja. FN kan inte göra mycket för att stoppa de israeliska aggressionerna.

Att västerländska underrättelsetjänster har sina fingrar med i allt som händer vet nog inte så många, vilket är konstigt. Efter sovjets fall och KGB:s fall tog CIA och Mossad efter, och enligt vissa konspirationsteoretiker har dessa agenter iscensatt "falska flagg" operationer för att skuldlägga deras fiender. Bevis finns i vissa fall, som t.ex det israeliska angreppet mot USS Liberty sommaren 1967.

Israel kan inte använda sina kärnvapen. Det skulle resultera i en folkstorm mot regimen Israel. Israel propagerar mycket för "hur bra de är för världen", och att detonera en 10 megaton bomb är inte smart gjort om man inte är Nord Koreas ledare...