Politik och mellanöstern: Skottlossning vid Golan-höjderna

11 januari 2009

Skottlossning vid Golan-höjderna

Tidigare idag blev ett antal israeliska soldater och civila beskjutna av en okänd man i Golan-höjderna. Golan-höjderna ockuperades av Israel år 1967 och har sen dess styrts av israelerna. På senare år har spänningen ökat i området då allt fler krävt av den syriska militären att återta området med våld. Mellan båda arméernas närvaro finns FN trupper, vars jobb är att hindra konfrontation.

Ingen skadades under skottlossningen, enligt en israelisk källa.
Med raketbeskjutningen från södra Libanon och dagens skottlossning mot israeler i Syrien börjar israelerna säkert darra av rädsla på allvar.

Syrien har tagit en allt mer aggressiv inställning gentemot Israel och har som sagt börjat tala om att ta tillbaka Golan-höjderna på ett eller annat sätt. Dessutom valde Syrien att lägga deras indirekta förhandlingar med Israel på is i en respons mot israelernas massaker av oskyldiga människor i Gaza-remsan. Fler och fler syriska politiker talar om att Israel bevisat att de inte vill ha fred.

http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=69884&language=en

5 kommentarer:

Iyad sa...

Tror inte Syrien kommer starta något krig. Visst stödjer Syrien Hamas och Hizbollah, men att de själva skulle starta krig gör de inte. Tror inte jag i alla fall. Trots allt så är våra ledare fega. De fruktar sina fiender mer än vad de borde frukta, den som skapade dem från början. Om du kollar runt i alla muslimska länder så är det bara de troende muslimerna som attackerar fienden. Talibanerna i Afghanistan, muslimska grupper i Palestina och Hizbollah i Libanon. De s.k. "moderna" ledarna som tyvärr har makten i våra länder idag föredrar att ta det lugnt och njuta av det världsliga liver och inte anstränga sig för mycket för sina syskon. Efter detta som hänt i Gaza så tycker jag Egyptens ledare är värre än alla andra arabiska ledare. Förrut var det Saudiarabiens.

Iyad sa...

http://www.youtube.com/watch?v=b7s5lnjXR5s&feature=related

Ibrahim sa...

Tror inte heller att Syrien kommer att starta krig nu, men kanske någon gång i framtiden.

USA och Israel vill ha sådana "moderata" ledare som lever på en helt annan planet. Ju fler som reagerar mot Israels mord av civila, desto farliga är det. Att stötta "moderata" ledare i mellanöstern är en nyckelstrategi p.g.a just den anledningen.

Hosni Mubarak har skaffat sig väldigt många fiender under de senaste veckorna. Får se hur länge han överlever.

Iyad sa...

Jag tror inte att Hosni Mubarak kommer dödas. Efter mordet på förra presidenten, Sadat, så är det mycket högre säkerhet. MEN däremot tror jag att befolkningen kommer göra uppror en vacker dag. Räcker det inte med att 3 egyptiska vakter vägrade följa order av Mubarak? Detta är ett bevis på att hans egna män börjar gå emot honom. En dag kommer han vara ensam och Muslimska Brödra skapet kommer säkerligen ta makten. Vi vill ha religiösa och pålitliga ledare som Khaled Mashaal och Ismail Haniye.
Vill klargöra att Saudi-arabiens ledare inte är religiösa bara för att Saudiarabien styrs av sharia lagar. Nej, de spenderar en massa dollarpengar på slampor, fester och alkohol.

Ibrahim sa...

Det är ju grejen, så fort hans vakter börjar tveka ökar riskerna. Många kommer säkert försöka mörda honom.

Saudi Arabiens ledare är riktiga knähundar till USA. Hoppas världen inser det.